In tijden van Covid-19

Naar aanleiding van de actuele ontwikkelingen met betrekking tot de indamming van het coronavirus in Nederland geeft Stichting Renshinkan gevolg aan de maatregelen tegen verspreiding coronavirus in Nederland afgegeven door de Nederlandse overheid.

De lesinvulling zal veranderd worden, aangezien aikido een contactsport is die veelal op matten wordt uitgevoerd. Om aan de RIVM richtlijnen te voldoen zal er buiten worden getraind, met minimaal 1,5 meter afstand tussen jeugd vanaf 12 jaar. Deze regel geldt ook voor volwassen. Wat betreft buiten trainen zal in de lessen de nadruk liggen op stretching, conditietraining, bokken- en jo training (houten oefenzwaard/stok).

Wij zullen deze trainingen inrichten conform de sportprotocol opgesteld door de NOC*NSF. Belangrijk: deelnemers aan onze trainingssessies moeten bekend zijn met deze protocol.

Algemeen

Deelnemers (sporters) aan de trainingen mogen niet naar de les komen indien zij ziekteverschijnselen hebben.

Alle sporters moeten voor en na de les hun handen desinfecteren. Deze middelen worden ook door de club beschikbaar gemaakt. 

Leden mogen alleen deelnemen aan lessen van hun leeftijdsgroep. Niet leden mogen niet deelnemen aan de lessen.

Mee te Nemen

  • Sportkleding
  • Bidon met water
  • Kleding voor als het fris wordt
  • Jo & bokken, of vervangende voorwerp
  • EHBO-doos
  • Handdoek of Yogamat
  • Desinfectie middelen (wij nemen ook voorraad mee)

Groepsindeling

Groep in de leeftijd 7 t/m 12jaar

De RIVM richtlijn volgend mogen deze kinderen in de leeftijd tot 12 jaar onderling wel contact hebben binnen 1,5m.

Groep in de leeftijd  vanaf 13 jaar en ouder

De RIVM richtlijn volgend moeten deze kinderen in de leeftijd vanaf 12 jaar onderling 1,5m afstand houden.

Praktische Zaken

Alle lessen worden gegeven op het veld (Willem Alexander Park) in de buitenlucht. Dit betekent dat training afhangt van het weer. Bij kans op regen zullen de leden tijdelijk geïnformeerd worden dat de training niet doorgaat. Houd onze Twitter account @RBuiten in de gaten.

Sporters worden verzocht maximaal 10 minuten voor aanvang van de training pas op de sportaccommodatie te komen en moeten na de training direct weer de accommodatie verlaten.