Aikido beoefenen

Leer weerbaar zijn zonder te vechten

1. Iedereen kan het leren

Aikido is laagdrempelig omdat alle niveaus met elkaar trainen en je eigen leerproces voorrang heeft. Daardoor is de sfeer bij Aikido veilig om te oefenen en zo kan je de uitdaging aangaan met je eigen grenzen zonder over je grenzen te gaan.

2. Goede fitnesstraining

Bij Aikido staat bewegen op een natuurlijke manier voorop. Aikido is gericht op harmonie van beweging (aanval/verdediging) in plaats van het botsen van beweging. Aikido is gericht op het leren luisteren naar je lichaam.

3. Versterkt je zelfvertrouwen

Letterlijk en figuurlijk je lichaam beter leren voelen betekent ook meer rust om in spannende situaties van stress te kunnen handelen. In plaats van krampachtige controle over je dagelijkse leven kun je steeds vaker kiezen voor je eigen keuze bij stressvolle situaties. Lichamelijk heb je dat geleerd door Aikido op de mat en het vertaalt zich dus ook op mentaal niveau bijvoorbeeld op je werk.

4. Respect voor elkaar

Aikido begint juist met respectvol omgaan met elkaar en de ruimte (Dojo) waar wordt getraind. Het fantastische van Aikido is dat het trainen met elkaar telkens een ontmoeting is van beweging ook in sociaal gedrag, namelijk hoe je met elkaar omgaat. Gezond weerbaar gedrag uit zich in leren opkomen voor jezelf op een respectvolle manier.

5. Super sociaal

De sfeer op de mat is altijd positief, er wordt hard gewerkt en tussendoor veel gelachen. Af en toe gaan we na de zaterdagles wat drinken. Eén à twee keer er jaar gaan we uit eten. Voor wie wil.